Што им се случува на жените кога ќе наполнат 45 години?

75

Доволно сте стари да делите совети, а сепак сте доволно млади никој од вас да прими совет.

Кога жените ќе наполнат 45 години, може да се каже дека не се ни стари, а ни млади.

Еве што ви се случува кога ќе наполните 45 години.

Изглед и став

Ќе сфатите дека некако е пострашно кога полните години кои завршуваат на 9. На пример кога полните 39 години, тоа е всушност многу пострашно, отколку кога ќе заокружите 40.

Кога се доближувате кон „округла цифра“, веднаш ги отфрлате своите постоечки соништа и ги ставате во фиока на заборав. Но, кога ќе помине таа фаза, особено кога влегувате во нова декада, автоматски сонувате други сништа и почнувате нешто од почеток.

Со четириесет години луѓето ќе ви приоѓаат со зборовите: „Баш добро изгледаш… за свои годни“.

Гравитација

Ако цел живот сте мале мали гради, во овие години тие ќе ви бдат сојузник во борбата против гравитацијата. Сепак, од време на време, ќе ви се чини дека кожата по малку ви клиза „надоле“. Не се секирајте, се’ уште изгледате добро… за своите години!

Метаболизам

Кога се ближите кон 45-та, може да ви се случи да се разбудите едно утро и вашиот организам едноставно да ви соопшти дека повеќе не сака сирење! Да, нема веќе сирење за вас, бидејќи едноставно не можете да го сварите!!!

Повреди во сон

Да, толку ќе станете чувствители, што ќе се повредувате во сон. Доколку цела ноќ сте ја преспале свртени на една страна, утрото ќе бидете вкочанети! Освен вкочанетост ќе забележите дека перницата ви се насликал на лицето и нејзиниот печат ќе го носите значително подолго отколку кога сте биле помлади.

Акни

Како да е ова последен бунт на оргнизмот против годините, ќе добиете и акни, иако можеби дотогаш не сте имале никогаш.

Емотивност

Ќе ви пречат вашите години! Освен ако не наседнете на тоа дека „40-те се нови 30-ти“. Во тој период жените се доволно стари да делат совети, а сепак доволно млади никој од нив да прими совет. Тоа ќе ве боли најмногу. Но, утешете се, сепак немате 46.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.