Стојкоски: Се утврдува составот на најдениот отпад кај Орман

Отворен е предмет како постапка за отпадот кој го лоцираше инспекторот од општина Ѓорче Петров, во близина на селото Орман. Информиран е Државниот инспекторат за животна средина и случајот е даден на понатамошно постапување.

Градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Стојкоски, денес истакна дека од страна на овластениот инспектор даден е рок, согласно закон, од 30 дена за да се дислоцира отпадот кој што е пронајден.

-Во координација сме со Државниот инспекторат за Државниот инспекторат за животна средина. И во моментов се на терен за да го утврдат точно составот за да видиме за каков отпад станува збор. Максимално гледаме да ги запазиме сите процедури, со најбрзи рокови да пристапиме во интерес на здравјето на граѓаните да може тоа што е можно побрзо да се дислоцира, истакна градоначалникот.