Стоилковски: МВР на Оливер Спасовски се обидува со молк да забошоти огромен скандал!

МВР на Оливер Спасовски се обидува со молк да забошоти огромен скандал, обвинува портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски.

Во продолжение следува интегрален текст од неговата прес-конференција:

Дали во МВР е регистрирано оружје, пиштол Глок, калибар 9 милиметри, на лице со одобрение за оружје, Шукри Асани од Сарај, роден 1996 година?

Дали Шукри Асани од Сарај, роден 1996 година, е во првите пет на листата „Безбеден град“ за следење, листа на топ 50 поврзани со тежок криминал?

А, зошто МВР, молчи за ова?

Комисијата за дозволите, одобренијата за оружје е составена од Оливер Спасовски, а водена од неговиот пулен Музафер Каришиќ. Скандалот е уште поголем со тоа што токму Каришиќ е творец на планот „Безбеден град“!

Творецот на овој план и список дава дозвола за оружје на лице во врвот на овој план и список!

Молкот повеќе не е опција за Спасовски, ниту за МВР, молкот е само обид да стивне скандалот којшто открива поврзаност, шурување на врвот на МВР на Спасовски со криминалот.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.