Македонија

Столтенберг: НАТО веќе има одлучено дека Македонија ќе добие покана за членство

Столтенберг: НАТО веќе има одлучено дека Македонија ќе добие покана за членство

НАТО веќе има одлучено дека Македонија ќе добие покана за членство, се чека само финализирање на договорот од двете земји,  изјави генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг во интревју за државната агенција МИА.