Супер Глоуб се преименува во „Светско клупско првенство“ во ракомет

Досегашниот формат на натпреварување познат како Супер Глоуб во иднина ќе се ребрендира и ќе биде „ИХФ машко клупско СП“, каде ќе играат најдобрите тимови од секој континет.

Почнувајќи од 2024 година, во следните три години домаќин на ова натпреварување ќе биде Египет.

На ова клупско машко СП ќе играат девет екипи, односно домаќинот и континенталните шампиони на Азија, Африка, Европа, Океанија и Јужна и центрачна Америка, и Северна Америка.

Плус ИХФ ќе додели и една специјална покана и еден тим од домаќинот. Наскоро ќе бидат познати сите детали околи системот на натпреварување.