Светските лидери се собраа за Г20 самитот (ФОТО)

Светските лидери пристигнаа во главниот глад на Аргентина, Буенос Аирес, каде што ќе се одржи Г20 самитот.

Ова случување ги собира на едно место сите лидери од дваесетте најиндустријализирани нации, а целта е дискусија на разни теми кои влучуваат трговија и климатски промени.

Фотографиите се во прилог на текстот.