Македонија

Свлечиште сериозно оштети куќа во тетовско

Свлечиште сериозно оштети куќа  во тетовско

Земјено свлечиште е пријавено вчера попладне над училиштето во село Пирок, тетовско.

Според пријавата во полицијата, свлечиштето се спуштило на патот пред куќата на еден жител на селото.

-Евидентирано е поплавување на подрумскиот дел и напукнување од надворешната страна од куќата, како и поплавување на плевна на друг жител, во непосредна близина, информираат од МВР.