Таблата на полициската станица во Карпош стана двојазична

311

Во владината акција за менување на натписите на државните институции според нејзиниот закон за употреба на јазиците, односно одредбата со која во Македонија се воведе двојазичноста, на ред дојде и Полициската станица во скопски Карпош.

 

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.