Тачи: Избегната поделба на Косово

Тачи рекол дека изборите во северните општини со претежно српско население отвориле пат за политичка и физичка интеграција на тоа подрачје.

„Сега сме во многу важна фаза на примена на Бриселскиот договор и договоривме поединечна интеграција на полицијата во институциите на Косово“, рекол тој.