Таксистите до крајот на годината ќе возат без ГПРС уреди

Управата за јавни приходи го продолжи рокот до крајот на годинава за користење на интегриран автоматски систем за управување (ГПРС) за такситите.

Претходно планираниот рок беше до 1 јули, но Владата ослучи да го пролонгира до 3 декември годинава.

Обврската за користење на ГПРС уредите за таксистите се одложува веќе неколку години.