Танчерите Заев и Спасовски предизвикаа хаос во Куманово

213

Додека тие танцуваат со пандемијата, животите на илјадници кумановчани се загрозени. Илјадници стари и изнемоштени, хронично болни и семејства со мали деца беа оставени да се снаоѓаат со храна, намирници и лекови само заради тоа што танчерите решија да ги известат со задоцнување за воведувањето на тридневен полициски час, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ. Потоа се истакнува дека Заев и Спасовски задлабочени во танцот, заборавиле навреме да ги предупредат граѓаните да се подготват и го принудиле цело Куманово во неколку часа да излезе на улица со што создадоа услови за масовно ширење на вирусот и ги доведоа во опасност животите на кумановчани.

„Република Македонија нема време за импровизации. Потребна е одговорна економска политика веднаш. СДСМ не ја познава економската логика и ја турка државата кон бездна. Десетици илјади работници ќе останат без плата поради квази мерките на Владата, кои имаат за цел да носат политички поени на Заев, ама не и помош на фирмите. Наместо квази мерки. Владата треба веднаш да изврши пренамена на средствата од вториот пензиски столб. Дополнително банките да издадат благајнички записи за државни обврзници“, порачуваат од ВМРО-ДПМНЕ и укажуваат дека е потребна брза реакција, и тоа веднаш, затоа што економијата нема време за чекање.

„Луѓето не се експериментални глувци. Незнаењето на СДСМ создава паника и несигурност кај граѓаните. Аматеризмот не смее да продолжи. Доколку СДСМ не знае, тука сме да помогнеме“, категорични се од ВМРО-ДПМНЕ.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.