Тасевски: Македонија стана матица на криминал

Во емисија на радио Лидер гостуваше актерот Сашо Тасевски кој кажа дека Македонија е постаната матица на криминал и дека корупцијата во другите држави е контролабилна, додека во Македонија корупцијата е правило, а не исклучок.

-Проблемот е што сме ние матицата за корупција. Корупција има сегде во светот има во Словенија има во Америка, Норвешка, но таму корупцијата е контролабилна и таму е претежно исклучок истакна Тасевски.

Дополнително Тасевски истакна дека Македонија има сериозен проблем бидејќи е рангирана како најкорумпирана држава во Европа според извештајот на Транспаренси Интернешнл.

-Ама кога е во некоја земја правило корупцијата како што е кај нас тогаш имаш проблем. Како што имаме ние проблем да сме најкорупирана земја во Европа со последново нели мерење на Транспаренси Интернешнл, појасни Тасевски.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.