Таткото на киднапираниот Самоил открива детали: Станува збор за цела машинерија, син ми имаше пари кога беше грабнат

Такаткото на киднапираниот Самоил за „Фокус“ раскажува дека пред да се случи киднапирањето Самоил продал џип во Бугарија за 76.000 евра.

-Син ми се занимаваше со купување и продажба на стари возила. Ги купуваше, ги средуваше, па ги препродаваше. Снаа ми оди на работа, во тек на ден тој го чуваше детето, беше посветен на фамилијата. Пред да се случи киднапирањето, тој продаде џип во Бугарија за 76.000 евра. Знам дека од продажбата првин зеде 36.000 евра, а останатите 40.000 ги зеде една недела пред да биде киднапиран. Според моите претпоставки, киднаперите знаеле дека тој има пари во тој период, затоа и бил намамен да дојде на средба со нив-тврди таткото, раскажува Љупчо Костадиновски.

Случајот силно одекна во јавноста, кога на 4-ти март семејството на Самоил, кој е внук на поранешниот министер за внатрешни работи Љубе Бошкоски, откри дека е киднапиран. За случајот Обвинителството води постапка против две лица на возраст од 25 и 29 години и тие се во притвор во затворот „Скопје” во Шутка.

Љупчо Костадиновски тврди дека освен овие две лица, кои се уапсени за исчезнувањето на неговиот син, вмешана била поголема криминална група.

Како што раскажува, според негови сознанија, станувало збор за голема машинерија меѓу кои има и вработени во МВР, за организирана група од околу 50 лица, кои продавале разна дрога по дискотеки во земјава.