Тензичнo на собраниската Kомисија за здравство

Соочени со катастрофалното менаџирање на Ковид кризата Филипче не се појави, а пратениците на власта покажаа големо ниво на нервоза соочени со аргументите од страна на пратениците на опозицијата.

Пратеникот Ненад Коциќ на висок тон и видно нервозен……

Предлогот на опозицијата за дополнување на Законот за заразни болести не наидува на поддршка кај мнозинството. Предлогот на Законот го образложи пратеничката Дафина Стојаноска за формирање на стручно и независно тело кое ќе се избира од собранието со цел справување со пандемија или епидемии чиј мандат ќе трае за време на епидемијата или пандемијата.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.