Тензично на словенечко- австриската граница, бегалците ја пробија оградата

Тензично на словенечко- австриската граница, бегалците ја пробија оградата
Тензично на словенечко- австриската граница, бегалците ја пробија оградата

Во словенечкиот транзитен центар во Шентиљ вечерва бегалците ја пробија оградата, а полицијата се обиде да ги задржи.

Меѓу бегалците има голем број жени со деца.

Полицијата успеа да ја смири ситуацијата на словенечко-австриската граница. Во прифатниот центар Шентиљ се наоѓаат 3.500 луѓе, а преминувањето на границата бавно се одвива.

Во текот на денот во Шентиљ имаше физичка пресметка меѓу бегалците.

Според податоци на словенечката полиција Австрија до попладнето прифати околу 7.000 лица.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.