Тепачка во Општина Карпош на јавната расправа за ДУП-от за Трндол

142

Тепачка изби попладнево на јавната расправа за ДИП-от за Трнодол што се одржуваше во општинска зграда во Карпош.

Дел од приустните граѓани од Трнодол велат дека ДУП-от за Трнодол е даден на Уставен суд. Во текот на денот градоначалникот на Карпош информираше дека била постигната согласност за сите суштински работи од предлог ДУП-от и за посоченото, претставниците на граѓаните се потпишале на записникот од средбата со градоначалникот на Општина Карпош.

Богоев уште еднаш демантираше дека во врска со новиот предлог-детален урбанистички план за Трнодол се измислуваат работи кои воопшто не постојат, бидејќи со него не се предвидува ниту нова населба, ниту, пак, тој се однесува за населеното место Жданец.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.