ТМРО ќе бојкотира избори ако не се воведе модел со една изборна единица

274

„На формални избори, без променет изборен модел со една изборна единица, нема регуларни и фер избори. Избори со постоечкиот Донтов модел, каде гласовите одат на салдо на првите две партии, е единствен уникатен пример во Европа и како таков е чиста кражба на изборната воља на гласачите.

ТМРО во случај на избори, без променет изборен модел со една изборна единица, ќе ги бојкотира изборите, како нерегуларни“, соопштија од партијата.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.