Томовски: ВМРО-ДПМНЕ има конкретни планови, визија и стратегија, додека СДС врши „поткуп“

Додека СДС врши „поткуп“ со својата милостиња кон пензионерите, студентите, средношколците, земјоделците и.т.н. ВМРО ДПМНЕ нуди конкретни планови, визија и стратегија за линерно покачување на сите пензионери по 5 000 мкд, намален данок за приватните компании, 250 милиони евра за општините низ Македонија годишно и уште многу други мерки во иднина, напиша на Фејсбук, Ивица Томовски од ВМРО-ДПМНЕ

-Мој совет до секој еден опфатен со мерките, земете ги средствата што ги даваат, и позади параванот знаете како да заокружите. Ваш е изворот дали ќе ја запрете оваа агонија на криманилизираната власт, истакна Томовски.