Трамп ги објави неговите избраници за клучни позиции

позиции

Ултраконзервативниот сенатор Џеф Сешанс е изборот на Трамп за министер за правда, генералот од резервниот состав Мајкл Флин – советник за национална безбедност и членот на државниот Конгрес на Канзас – Мајкл Пампео – за директор на Централната разузнавачка агенција (ЦИА), се наведува во соопштението на тимот на новоизбраниот претседател на САД.

Трамп истакна оти се радува што Флин ќе стои покрај него во борбата за „победување на радикалниот исламистички тероризам“, и изрази увереност дека Пампео ќе биде „брилијантен и бескомпромисен лидер„ како директор на ЦИА.

Тој исто така, го оквалификува Сешанс како „правен ум од светска класа, кој ужива голем углед меѓу академските правници“.