Македонија

Трамп потпиша закон за финансирање на НАСА

Трамп потпиша закон за финансирање на НАСА

Законот одобрува буџет за НАСА за 2017 година во износ од 19,5 милијарди долари. Неодамна Трамп поднесе предлог во Конгресот за следната 2018 година на НАСА да и бидат одобрени 19,1 милијарда долари.

Со потпишаниот закон се овозможува продолжување на работата на Меѓународната вселенска станица речиси до 2024 година и евентуално користење на вселенски бродови за испраќање астронаути до станицата.