Трипуновски: Земјоделците немаат систем за наводнувањето, а власта нема слух за овој проблем

Имав средби со земјоделците од Бегниште, Брушани и Сопот во Кавадарци. Тука земјоделците немаат систем за наводнувањето, а власта нема слух за овој проблем. Лозарите се жалат за ниската откупна цена на грозјето и неисплатените субвенции. СДСМ едноставно водат катастрофални политки на секое поле. На 12 април доаѓа обновата на Македонија и подобрите денови за македонските земјоделци!, напиша на својот Фејсбук профил дополнителниот заменски министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски.