Туристи од Австрија пристигнаа во Црна Гора со трактори

51

На прагот на туристичката сезона во Црна Гора, поради пандемијата на коронавирусот има 90 отсто помалку туристи него претходната година.

Поради тоа, секој кој е турист привлекува внимание, но на граничниот премин, каде има десет пати помалку патници за разлика од претходната година, посебно внимание привлекоа туристите од Австрија.

Како што пренесуваат медиумите, тие ја преминале границата со модифицирани возила-трактори на кои биле закачени приколки.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.