Тутунарите ги склучуваат договорите за откуп

204

Тутунарите до крајот на март го пријавуваа новото производство за оваа година во подрачните едниници на министерството пред да потпишат договор со откупувачите.

Годинава тутунарите пројавиле интерес за произвотство на тутун на приближно исти површини како и лани кога беа подигнати скоро 23.400 евидентни листови.

Колкаво ќе биде производството ќе зависи и од временските услови кои во моментов не се на страната на тутунарите, односно големите промени на температурите кои може да предизвикаат штети кај расадот.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.