УЈП ја објави најновата Листа на должници

1617

Управата за јавни приходи ја објави Листата на должници бр.11/2019 за долгови доспеани до 31.07.2019 и неплатени до 31.10.2019 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

На Листата на должници бр.11/2019 објавени се 2.020 должници – правни лица (повеќе за 25 од претходната листа) и 2.539 физички лица (повеќе за 19 од претходната листа).

Вкупно објавениот нето долг во Листата бр.11/2019 изнесува 10.129.716.081 денари, повеќе за 15.032.646 денари од претходната листа.

Нето-долгот за даноци и придонеси изнесува 9.969.945.359 денари (помалку за 3.066.767денари од претходната листа), додека долгот за царински давачки е 159.770.722 денари (повеќе за 18.099.413 денари од претходната листа).

Комплетната Листа на должници можете да ја погледнете тука.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.