УЈП: Одобрени 13.696 барања за финансиска поддршка за исплата на плати за октомври

27

Управата за јавни приходи известува дека досега се одобрени 13 696 барања за финансиска поддршка за исплата на плати за вработени за месец октомври 2020 година а на 11 954 работодавачи е исплатената финансиската поддршка.

Вкупната исплата досега изнесува 907 292 339 денари а опфатени се 58 302 вработени.

Во тек е процесирањето на исправките на обрасците БФП-ИП/2 и образецот за Месечна пресметка за интегрирана наплата (МПИН), по чија обработка Управата за јавни приходи дополнително ќе информира со соопштение.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.