Балкан

Уапсена ќерката на Бојко Борисов, зашто со „бугати“ од 3 милиони долари возела со 393 км на час

Уапсена ќерката на Бојко Борисов, зашто со „бугати“ од 3 милиони долари  возела со 393 км на час

Венета возела со својот луксузен брз спортски автомобил на патот Лас Вегас до Лос Анџелес. Автомобилот оди и до 435 км на час, но полицијата во моментот кога ја фатила возела неверојатни 393 км на час.

Максималната дозволена брзина во Калифорнија е 113 километри на час, но бидејќи Борисова се движела со брзина од 393 км/ч тоа е 244 км/ч од дозволеното.

Венета Борисова откако била запрена во 10,30 по локално време, а по еден час била платена гаранција од 12.000 долари за да биде ослободена.

Автомобилот „Bugatti Chiron“ е нов модел на француската марка, има моќност 1500 коњски сили и ограничена брзина на 420 километри на час, но способен е да развие и 491 км/ч.

Овој автомобил за 2,2 секунди развивка брзина од 100 км на час.