Убијците на Данка во обвинителство, ќе бидат однесени во психијатриска болница

Осомничените за убиството на Данка Илиќ (2), Срѓан Јанковиќ и Дејан Драгијевиќ утринава пристигнале во Вишото јавно обвинителство во Зајечар, објави ПИНК.РС.

Вчера мајката на Дејан Драгијевиќ пристигна во обвинителството и го искористи правото да не сведочи.

Срѓан Јанковиќ (50) и Дејан Драгијевиќ (50) се осомничени за тешкото убиство на двегодишната Данка Илиќ од Бор, по чие тело 12 дена континуирано се трага, а како што ние неофицијално дознаваат, наскоро треба да бидат испратени во психијатриска болница.

-Притворот на осомничените Срѓан Јанковиќ и Дејан Драгијевиќ, според решението на судијата за претходна постапка на Вишиот суд во Заечар, истекува на 3 мај. Ќе бидат испратени на психијатриско вештачење, штом ќе се исполнат условите, наведуваат во Вишото јавно обвинителство во Зајечар.

Јанковиќ и Драгијевиќ, работници на Борскиот ЈКП „Водовод“, дежурале на 26 март, кога во Бањско Поље исчезнало двегодишно девојче Данка. Според признанието на Драгијевиќ, тие го удриле девојчето со службено возило, го задавиле и го фрлиле на дива депонија на Старобањска, од каде по два дена Дејан заедно со неговиот татко Радослав (73) и сега починатиот брат Далибор Драгијевиќ. (40), ја преселиле на друга, засега непозната локација.