Учебната година ќе трае до 31 август 2021 година

Владата донесе одлука учебната година да трае до 31 август 2021 година.

Одлуката е објавена во Службен весник на 27 септември.

„Учебната 2020/2021 година во основните училишта започнува на 1 октомври, а завршува на 31 август 2021 година“, пишува во Одлуката на Владата за увтрдување на започнувањето и завршувањето на учебната 2020/2021 година во основните училишта во услови на вонсредни околности.

Да посетиме дека денска почнува учебната година.