Угина еден од двата морски лава во скопската зоолошка градина

лав

-Не знаеме дали причините за угинувањето на морскиот лав се последица на ниските температури и временските услови. Морскиот лав е даден на обдукција на ФВМ. По добивањето на резултатите од обдукцијата, подетално ќе бидете информирани, велат од ЗОО- Скопје.