Угостителските услуги во јули повисоки за 0,6 отсто

Цените на угостителските услуги во јули годинава во однос на претходниот месец бележат зголемување за 0,6 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Зголемување е забележано во групите Храна за 0,1 отсто, Алкохолни пијалаци за 1,3 отсто, Безалкохолни пијалаци за 0,2 отсто и Ноќевања за 1,6 отсто.

Индексот на цените на угостителските услуги во јули 2014 година, во однос на истиот месец од претходната година, е намален за 1,1 отсто.

Цените на угостителските услуги за периодот јануари-јули 2014 година, во однос на овој период од минатата година, е намален за 0,6 отсто, додека во однос на декември 2013 година е зголемен за 0,3 отсто.