Украина „ќе исчезне“ бидејќи никому не му е потребна, вели Медведев

Украина ќе „исчезне“ бидејќи „на никому не му треба“, изјави во саботата Дмитриј Медведев,  заменик-шефот на рускиот Совет за безбедност.

Тој посочи дека дека на Европа не и треба Украина бидејќи таа веќе доживува „финансиски и политички пекол“ испровоциран од нејзината поддршка на Киев.

Според Медведев, приливот на украински бегалци, зголемената инфлација, „колосалните“ сметки за топлинска енергија и струја, страдањето од европскиот бизнис и непрофитабилните руски санкции доведоа до незадоволство и во Западна и во Источна Европа.

Тој, исто така, рече дека Полска периодично ја „истражува идејата“ за анексија на западните региони на Украина, ги објавува релевантните информации до медиумите и ја анализира реакцијата за таквата можност.

Ако Украина го продолжи своето постоење, Европа во иднина ќе мора да ја земе за нејзино целосно обезбедување, што е уште една причина зошто континентот не го сака тоа, тврди тој.

На САД, исто така, не им треба Украина, тврди тој, велејќи дека додека некои американски политичари ја користат Украина за да „направат публицитет“ на ова прашање, обичните Американци не разбираат зошто нивната влада е зафатена со Украина и испраќаат многу пари во Киев наместо да се занимаваат. со свои проблеми.

Медведев истакна дека Украина и на Африка и на Латинска Америка не ѝ требаат, бидејќи тие имаат свои проблеми и не разбираат зошто Украина ги добива сите пари што би можеле да се искористат за „надоместување“ на колонијалното минато.

Тој продолжи дека и Азија не и треба Украина бидејќи во случајот на Русија гледа како обоените револуции се користат за елиминирање на државите конкуренти и разбира со што ќе се соочи „во случај на непослушност“.

„Покрај тоа, таквите гигантски земји како Индија, Кина и другите земји од азиско-пацифичкиот регион имаат доволно проблеми со економското закрепнување по завршувањето на пандемијата СОВИД-19“, рече тој.

Медведев нагласи дека на Москва не ѝ се потребни „делови од Русија именувани како Украина во 1991 година“, наместо тоа ѝ треба „Голема Русија“.

Ни на украинските граѓани не им треба Украина, рече тој, посочувајќи дека само 20 милиони од 45 милиони луѓе останале во Украина, а останатите заминале или сакаат да ја напуштат во која било земја каде што можат мирно да живеат.

Украинските граѓани се принудени да талкаат за претседателот Володимир Зеленски и неговиот тим да добијат повеќе пари, складирајќи ги на офшор сметки, рече Медведев.

„Таква Украина не му е потребна на никого на планетата. Затоа таа нема да постои“, заклучи тој.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.