Украинските сили ги собориле 20-те дронови лансирани од Русија

Украинските вооружени сили ги соборија 20-те беспилотни летала лансирани ноќеска од Русија.

Беспилотните летала беа соборени над регионите Харков, Полтава, Виница, Одеса и Миколаев.

Оваа пролет, руските сили ги засилија нападите врз Харковската област, започнаа интензивни воздушни напади и започнаа нова офанзива во пограничните области.