УМС со хуманитарни акции во Радовиш и Росоман (ФОТО)

95

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ во Радовиш во хуманитарни акции. Заедно со Црвениот крст, младината на оваа партија донираше облека на социјалното загрозеното семејство Темчеви од селото Покрајчево.

Облеката беше обезбедена од членови на УМС од Радовиш и од Црвениот Крст од Радовиш.

ums pomos akcija1

Од младината на ВМРО-ДПМНЕ во Радовиш велат дека во континуитет реализираат активности кои имаат хуманитарен карактер. За Нова година беа посетени социјално загрозени семејства со повеќе деца на кои им беа доделени новогодишни пакетчиња.

ums pomos akcija2

Оттаму додаваат дека и во наредниот период ќе продолжат со посета и помош за социјално загрозените семејства.

Во хумана акција се вклучија и младите од ВМРО-ДПМНЕ од Росоман. Во текот на вчерашниот ден тие организираа хуманитарен турнир во фудбал за помош на Влатко Степанов кој боледува од цироза на црниот дроб, а потребите финансиски средства се за негово лекување во странство.

ums pomos akcija3

ums pomos akcija4

Од УМС на ВМРО-ДПМНЕ Росоман ги повикуваат сите хумани луѓе да помогнат за собирање на потребните средства.

ums pomos akcija5

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.