Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ распиша конкурс за претседатели на ограноците во повеќе општини

46

Унијата на млади сили е најмоќната младинска политичка организација во Република Македонија, која постојано се зацврстува и продолжува го патот кои го трасираа оние пред нас, но ќе го продолжат уште посилно и оние после нас, пишува лидерот на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, Јован Јаулески на својот фејсбук профил.

Објави дека е распишан јавен повик за кандидирање на кандидати за Претседатели на УМС во следните општини: Македонски Брод, Бутел, Берово, Лозово, Конче, Василево, Струга, Ново Село, Кавадарци, Куманово, Петровец, Велес, Новаци и Теарце.

Ги охрабрувам сите оние кои сметаат дека можат да допринесат во јакнење на Унијата, кои посветено ќе се борат против хунтата на власт и секако, кои ги исполнуваат условите да се пријават до рокот предвиден во овој повик. Да живее Република Македонија, порача Јаулески.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.