Условна казна за Соработникот на Димова, но треба да врати 15.000 евра на Агенцијата

Александар Гочев, соработникот на поранешната директорка на Националната агенција за европски образовни програми, Лидија Димова, кој призна вина е условно осуден на затворска казна, но треба да исполни два услови.

Две годни да не направи ново кривично дело, но и во рок од шест месеци да врати 15 илјади евра во касата на Националната агенција.

Поранешната директорка се гони за кривично дело „злоупотреба на службена положба и овластување“ и „измама“ на штета на средства на Европската заедница. Александар Гочев за кривично дело „измама“, исто така, на штета на Европската заедница и Ана Павлиду за „несовесно работење во службата“.

Гочев призна вина, а Димова најави дека ќе ја докажува својата невиност пред суд.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.