Уште 15 дена за поднесување на Годишна даночна пријава

303

Наближува крајниот рок за поднесување на Годишна даночна пријава 15-ти март. На две седмици пред истекот на рокот само 130.850 граѓани поднеле Годишна даночна пријава до Управата за јавни приходи.

Имајќи во предвид дека се очекува уште 270.000 граѓани да ги пријават своите приходи во управата, а со цел намалување на метежите во даночните канцеларии особено во Скопје, отворени се дополнителни шалтери за прием на Годишни даночни пријави во Центар, како и општините Ѓорче Петров, Бутел, Гази Баба и Аеродром (за повеќе информации види http://www.ujp.gov.mk/mk/javnost/soopstenija/pogledni/629). Исто така, граѓаните можат да ги достават пријавите и преку мобилните даночни шалтери (види возен ред http://www.ujp.gov.mk/mk/otvoreni_povici/pogledni/363).

 

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.