Утре последен рок за пријавување на бројот 195 за проценка на безбедност на објект

Како што соопшти денеска Центарот за управување со кризи,  по изтекот на рокот, граѓаните може да доставуваат пријави  до општинските комисии за проценка на штети.

По серијата земјотреси што во изминатите две недели беа почувствувани во скопското епицентрално подрачје тимови на Институтот за земјотресно инженерство (ИЗИИС)  вршат проценка на безбедноста на објектите.