Утрово е почувствуван нов земјотрес во Битола

Според информациите на ЕМСЦ утрово пред еден час се почувствувал нов земјотрес во Битола.

Истиот бил со јачина од 2.8 степени по рихтер на 15 километри од Битола.

Инаку серија земјотреси во текот на ноќта имаше исто така во битолско, но и Грција каде во Лерин вчера беше епицентарот на најсилниот потрес.