УЖ на ВМРО-ДПМНЕ заедно со генералниот секретар Сајкоски испрати хуманитарна помош за Турција

ВМРО-ДПМНЕ преку УЖ, кои заедно со генералниот секретар Ѓорѓија Сајкоски, спроведе хуманитарна акција за собирање на хуманитарна помош за настраданите од земјотресот во Турција.

Собрани се над 1200 ќебиња, кои се испратени за Турција.

Акцијата беше спроведена на централно ниво, но и по Комитети.

ВМРО-ДПМНЕ им се заблагодарува на сите членови, но и сите граѓани на Република Македонија кои земаа учество во хуманитарната акција која ја организираше партијата.

Уште еднаш ВМРО-ДПМНЕ на дело ја докажа својата хуманост!