Ваучери за преку 2.000 новородени жители на Општина Кисела Вода

Градоначалничката на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец Алексиќ во четвртокот додели нови 62 ваучери на семејствата со новороденче од овој дел на градот.

Со тоа бројот на доделени ваучери во вредност од 6.000 денари, се искачи на 2047. Проектот е дел од програмата од социјална сфера на општината, донесен по предлог на градоначалникот, а едногласно поддржан од Советот на општината.

Има за цел да им помогне на новите родители за првите потреби кои доаѓаат заедно со новороденчето. Истиот ги опфаќа семејствата каде двата родитела се со живеалиште на територија на општина Кисела Вода, или едниот, во случај на самохран родител. Заедно со барањето тие треба да достават на увид важечки лични карти или други исправи за лична идентификација, извод од матична книга на родените за новороденчето, како и фотокопија од трансакциона сметка. Рокот за поднесување на барањата е 90 дена, од моментот на раѓање на детето.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.