Веља Неволја и неговиот клан планирале ужас во Србија и убиство на Вучиќ

Срѓан Лалиќ, кој сведочи на судењето на криминалниот клан на Вељко Беливук и Марко Миљковиќ, призна дека разговарале и го планирале атентатот на претседателот на Србија, Александар Вучиќ.

-Во јануари 2021 година Марко и Вељко отидоа кај Звицер по повод раѓањето на неговото дете. Откако добиле информација од делот на црногорските служби дека се планира нивното убиство, на аеродромот се појавиле како жива мамка, за да уапсат дел од крадците. Додека беа таму, па и потоа, со ентузијазам зборуваа за тоа како ги возат во вооружени конвои, како дел од службата стои зад нив, како таа треба да се воспостави и овде во Србија, рече Лалиќ и додаде:

„Швајцарија обезбеди околу пет милиони евра и балистичка помош на делот од тие служби кои се за рушење на политичките структури овде во Србија, да донесат некој соодветен, кој би работел во интерес на кланот. За таа цел веќе се спроведени некои акции преку социјални мерки, пишување лозинки. Најголемата пречка ја видоа кај претседателот. Беше договорено првите големи протести да бидат придружени со големи немири, се со цел да се изврши притисок врз владејачката структура. Се зборуваше и за атентатот на претседателот. Се зборуваше за поставување експлозивни направи на јавни површини“.