(ВИДЕО) Дедо во Делчевско најде лек против коронавирусот

160

Седумдесетгодишен маж од Делчевско поставил патоказ на патот меѓу Делчево и Штип за луѓето полесно да дојдат до лекот против коронавирусот.

Тој вели дека сонувал дека лекот е човек да се протне под корен од дрво од орев. И, решил сонот да го претвори во реалност, па ископал процеп меѓу корените од две млади дрва орев во близина на реката Брегалница.

Делчевецот вели дека и лекари доаѓале да го испробаат неговиот лек. Сепак, истакнува, ако дојдат вакцините ќе се вакцинира, затоа што освен во сонови, верува и во медицината.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.