(ВИДЕО) Евакуирана железничката станицата во Лион, жена извикувала Алах Акбар

Железничка станица во Лион е евакуирана поради дојава за бомба и полициска операција е во тек, полицијата соопшти дека едно лице е уапсено.

Локалниот весник „Le Progres“ објави на својот сајт дека жена која носела чанта со неа се заканувала дека ќе се разнесе и притоа извикувала „Алах Акбар“.

https://twitter.com/edmzoom/status/1319275825212968963?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1319275825212968963%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_1&ref_url=https%3A%2F%2Fplusinfo.mk%2Fzhena-izvikuvala-alah-akbar-evakuirana-stanicata-vo-lion-video%2F

Тим за деактивирање на експлозивни направи е на лице место и врши проверки, пренесува Ројтерс.

Околу станицата има војска и полиција и формираа кордон и ги затворија сите приоди.