ВИДЕО I Ламборџинито на Доналд Трамп продадено на аукција за 90 секунди за милион долари

Неодамна одржаната аукција, на која беше пронајден и автомобилот на Доналд Трамп, привлече голем интерес.

Карактеристично сино Lamborghini од 1997 година се продаде за рекордни 1.000.000 долари, а наддавањето траеше нешто повеќе од 90 секунди.

Аукциската куќа Барет Џексон организираше аукција на која главна тема беше автомобилот на Трамп.

Lamborghini Diablo VT Roadster, произведен во 1997 година, е еден од вкупно 132 примероци на овој автомобил, но е и единствен со ознаката „Donald Trump 1997 Diablo“.

Има импресивни карактеристики, а од моментот на производство, Lamborghini автомобилот поминал само 24.834 километри.