ВИДЕО I Нов национален рекорд на Трајковски во скок во далечина во сала!

Македонскиот атлетичар, Андреас Трајковски на меѓународниот атлетски митинг во Архус, Данска постави нов македонски рекорд во скок во далечина во сала.

Трајковски скокна далечина од 7,67 метри и го освои второто место. И претходниот рекорд го држеше Андреас, тој во 2022 скокна 7,65 метри.

Андреас Трајковски го држи и македонскиот рекорд во скок во далечина на отворено, тој изнесува 7,91 метри.