ВИДЕО I Подготовки за големиот празник – Илинден без „Танец“ не бидува

Ансамблот за народни песна и ора „Танец“ интензивно се подготвува за големиот празник Илинден.

На Мечкин Камен ќе се виат македонски ора, ќе се пеат македонски песни.

Илинден, Денот на Републиката е најголемот државен празник на Република Македонија и се прославува на 2 август, кој воедно е и голем верски празник.

На Илинден се поставени темелите на македонската државност.

Ансамблот „Танец“ е симбол на македонскиот фолклор, традиција и култура повеќе од шест децении. Тој е културен амбасадор кој несебично ја презентира и споделува богатата македонска традиција во земјава и светот.