ВИДЕО| Илинденската коњаница против Северна на владата на Ковачевски и со јасна порака

Илинденската коњаница му испрати јасна порака на Димитар Ковачевски во Крушево „За кого – За Македонија“.

Тие јасно го изразија револтот за придавката Северна.

Денес е Денот на Републиката, а во Крушево се одбележуваат 119 години од првиот Илинден.