(ВИДЕО) Кој е вистинскиот директор на ПИОМ, Јовановска или нејзиниот сопруг?!

Томче (сопругот на директорката на ПИОМ Билјана Јовановска) откако доби отказ во 2011-та, му дојдоа неговите пет минути за одмазда, откако неговата сопруга беше назначена за директор на оваа институција. За тоа кој реално е директор на Фоднот за инвалидско и пензиско осигурување зборува и неговото однесување…, пишува во објавата на твитер акаунтот FurKlan

„Според тврдењата на вработените, го возат во службени возила, им наредува на вработените, а еве како реагираше кога го потсетив дека сопругата е директорка на ЈАВНА ИНСТИТУЦИЈА…
Најспорно е тоа што он сам си признава дека он решава проблеми на странки… Во кое својство и како?“, се наведува во објавата на новинарот Фуркан Салиу.