(ВИДЕО) Најмалата внука на Делчев: Да знае Гоце ќе се преврти во гробот

264

Прашањето за тоа чиј револуционер бил Гоце Делчев, кое на барање на Софија било ставено на маса на македонската и бугарската историска комисија, потсети на ставот на неговите потомци за апостолот на македонската револуција.

Катерина Трајкова Нурџиева е најмалата внука на македонскиот револуционер и деец Гоце Делчев.

Во видеото на Млади за Македонија пред една година таа раскажува за дејноста на Гоце Делчев и за која држава и народ се залагал и борел тој.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.