ВИДЕО: Неверојатна уметност

Кинеската уметница  Ли Хонгбо создава дела кои ја воодушевуваат, но и збунуваат публиката.

За своите неверојатни дела таа користи илјадници листови хартија, кои навидум се фиксирани, но за изненадување на публиката, истите се движат и растегнуваат во различни форми, правејќи живи фигури.

Скулпторката лепи листови хартија за да формира блокови, потоа ги сече, намалува, резба и оформува.

Изложбата е поставена во Њујорк.